Oud-NAC speelt benefietduel tegen Moluks elftal: 'Al ben ik kreupel, ik ga met Tahamata het veld op'

9 april 2015 om 22:37
nl
Giovanni van Bronckhorst, Pierre van Hooijdonk en Simon Tahamata zijn 17 april de blikvangers tijdens een benefietwedstrijd tussen oud-NAC en de All-Stars van het Moluks elftal. Het duel, op het terrein van Boeimeer in Breda, begint om acht uur 's avonds en is gratis toegankelijk. Organisator Brian Piris wil middels een loterij geld ophalen voor een voetbalproject op Ambon.
Geschreven door

Het idee om met een elftal bestaande uit Molukkers tegen oud-NAC te spelen, komt van Brian Piris. Hij is zelf half-Moluks en oud-speler van NAC. "Afgelopen zomer speelden we met een aantal oud-voetballers van Molukse afkomst in Middelburg. Dat moeten we vaker doen, dacht ik. Via Facebook heb ik iedereen opgetrommeld en nu gaan we tegen oud-NAC spelen voor een goed doel."
Loterij en de derde helftDat goede doel is een project op het Indonesische eiland Ambon. "Onze coach, Joop Kols, leidt daar jeugdtrainers op", vertelt Piris. "Daar hebben ze altijd spullen nodig. De opbrengst gaat dan ook naar de Molukken. We hebben bewust gekozen om geen entree te vragen, maar om na afloop een loterij te organiseren. Hopelijk doen de mensen wel mee."
Vanuit de Molukse gemeenschap is er, volgens Brian Piris, al volop belangstelling. "Het is ook een soort reünie, je ziet meteen je familie weer. Lekker eten en drinken, daar houden wij van. Bij oud-NAC is de derde helft altijd erg belangrijk, haha, dus dat komt ook goed", aldus de oud-aanvaller van NAC.
Simon TahamataVoor Brian Piris komt op zijn eigen evenement ook een droom uit. Hij kan samenspelen met Simon Tahamata. De oud-speler van onder meer Ajax en Feyenoord is een held voor veel Molukkers. "Ik kan bij beide elftallen spelen, maar ik ga echt wel bij de Molukkers meedoen", zegt Piris. "Al ben ik kreupel, ik ga met Simon Tahamata het veld op. Voor elke Molukker is hij dé man. Een idool voor iedere jongen, zeker in mijn tijd."
Naast Tahamata draven bij het Moluks elftal ook Bart Latuheru, Giovanni van Bronckhorst en Danny Landzaat op. Bij oud-NAC is Pierre van Hooijdonk de publiekstrekker. Maar ook John Karelse, Peter Remie en Martijn Reuser zijn bijvoorbeeld aanwezig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.