Advocaat verdachte in onderzoek Brabantse coffeeshopketen The Grass Company, opgepakt op Schiphol

9 april 2015 om 23:02
nl
Een 60-jarige advocaat is donderdag op Schiphol aangehouden als verdachte in het onderzoek naar de Brabantse coffeeshopketen The Grass Company. Een woordvoerster van justitie in Breda heeft dat donderdagavond bevestigd naar aanleiding van een bericht op de internetpagina van NRC Handelsblad.
Geschreven door

Justitie wil niet zeggen waar de advocaat van wordt verdacht. Volgens NRC Handelsblad zou hij de eigenaars van de coffeeshops in Tilburg en Den Bosch hebben geadviseerd hoe hun omzet in Thailand kon worden geïnvesteerd. Het gaat volgens de krant om een Belgische advocaat met een kantoor in Luxemburg.
LEES OOK: The Grass Company wint rechtszaak en mag Tilburgs 'magazijn' openhouden
Georganiseerde criminaliteitJustitie in Breda is al jaren bezig met een onderzoek naar de coffeeshopketen en diverse betrokkenen. Het bedrijf met vier coffeeshops in Tilburg en Den Bosch wordt in verband gebracht met georganiseerde criminaliteit. Vorig jaar waren er verschillende invallen, maar in Nederland was tot dusver niemand aangehouden.
Oprichter Johan van L. van The Grass Company werd vorig jaar in Thailand aangehouden nadat de Nederlandse politie had gevraagd om hem te vervolgen voor witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Hij zit sindsdien onder erbarmelijke omstandigheden in een Thaise cel.
LEES OOK: Nederland vraagt niet om uitlevering en dus blijft oprichter Grass Company in Thaise cel
Huis Van L. in Tilburg onlangs doorzochtOp vrijdag 4 juli 2014 viel de politie binnen bij de coffeeshops van The Grass Company en het kantoor van TGC Trading in Tilburg in het kader van een onderzoek naar een Brabantse criminele organisatie. Negentien huizen werden bij de inval in beslag genomen. Er werd destijds ook gezocht in het huis van Van L. in Tilburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.