Geen maatregelen nodig voor stadion NAC: tribunes zijn veilig, stelt wethouder

9 april 2015 om 23:55
nl
Voetbalstadion Rat Verlegh in Breda is veilig. Dat stelt wethouder Bernie van den Berg donderdag naar aanleiding van vragen van D66 over de veiligheid van het voetbalstadion van NAC. Het stadion bevat op verschillende plekken scheuren.
Geschreven door

Een onderzoeksbureau beoordeelde de veiligheid in opdracht van de gemeente en kwam tot de conclusie dat er geen direct gevaar is. VVD en D66 lieten dezelfde uitkomsten nog eens bestuderen door een ander bureau.
Daaruit bleek dat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd als mensen tegelijkertijd met extreem geweld springen op de hoofdtribune.
'Stutten maakt tribune zwakker'D66 opperde om de hoofdtribune te stutten voor de komende wedstrijd van NAC zaterdag tegen FC Dordrecht. De wethouder liet donderdag weten dat dat niet nodig is. Het ondersteunen zou de constructie van de tribune zelfs zwakker maken.
"De constructie van de tribune moet kunnen buigen om het gewicht te kunnen dragen, zoals nu het geval is", stelde Van den Berg tijdens de commissievergadering. "Als je die constructie gaat ondersteunen, kan het beton niet meer buigen. En daardoor wordt de tribune minder betrouwbaar. Dus dat is absoluut geen optie."
'Veiligheid voorop'De contra-analyse van D66 en de VVD lekte uit naar De Telegraaf en dat deed woensdag veel stof opwaaien. Frank Toeset van D66 benadrukte dat hij de stukken absoluut niet naar buiten heeft gebracht. "Ik betreur de ontstane commotie, maar wij willen gewoon dat de veiligheid vooropstaat," zei hij donderdagavond.
De wethouder benadrukte dat de ruim 17.000 bezoekers komende zaterdag veilig kunnen kijken naar de wedstrijd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.