Eindhovense Kovacs is ‘Beste Nieuwkomer’ bij 3FM Awards: ‘Whaaaaaaa!’ - Omroep Brabant

Eindhovense Kovacs is ‘Beste Nieuwkomer’ bij 3FM Awards: ‘Whaaaaaaa!’

10 april 2015 om 00:04
nl
Sharon Kovacs heeft donderdagavond bij de 3FM Awards de prijs voor ‘Beste Nieuwkomer’ in ontvangst mogen nemen. De Eindhovense diva heeft twee 3FM Megahits en een kersvers debuutalbum op zak.
Geschreven door

Kovacs, die afgelopen weekend nog op Paaspop schitterde, sprong omhoog toen ze haar naam hoorde. Haar karakteristieke bontmuts vloog bijna van haar hoofd toen ze de prijs uit handen van Michiel Veenstra in ontvangst wilde nemen.
LEES OOK: Eindhovense diva Kovacs (24) is klaar met de bontmuts: ‘Ik hoef me niet meer te verstoppen’
'Ik heb geen speech'Met haar aanstekelijke single ‘My Love’ werd Kovacs (haar artiestennaam) in juni vorig jaar uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Nog geen maand later werd dat nummer een 3FM Megahit. Een tweede megahit volgde in februari met het lied ‘Diggin’.
De Eindhovense was in de categorie te sterk voor Oliver Heldens, Rondé, Sue the Night en Sunday Sun. “Ik had het niet verwacht, dus ik heb geen speech”, vertelde Kovacs in alle eerlijkheid.
3FM AwardsDe elfde editie van de jaarlijkse prijzen voor Nederlandse popacts was dit keer anders dan voorgaande jaren. Het evenement had voor het eerst niet in Amsterdam plaats, maar in het Utrechtse muziekcentrum TivoliVredenburg. Naast de awardshow was er voor het eerst tegelijkertijd een festival in twee andere zalen, waar onder anderen Chef'Special, Kensington, Racoon en Typhoon op het podium stonden.
Tijdens de awardshow, die rechtstreeks op radio en tv was te volgen, waren er optredens van artiesten als Douwe Bob, Mister and Mississippi, Dotan, Seinabo Sey en Kovacs. Meer dan 500.000 stemmen werden dit keer uitgebracht. Eerder op de dag werd in de radioshow van Coen en Sander de winnaar van de Gouden Klomp bekendgemaakt, een nieuwe prijs voor het beste Nederlandse liedje ooit gemaakt. Acda en De Munnik wonnen met hun hit 'Het regent zonnestralen'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.