College Waalre: ‘Nieuw gemeentehuis op locatie oude pand aan Koningin Julianalaan’ - Omroep Brabant
Video

College Waalre: ‘Nieuw gemeentehuis op locatie oude pand aan Koningin Julianalaan’

10 april 2015 om 14:00
nl
Als het aan het college ligt, komt het nieuwe gemeentehuis van Waalre op dezelfde plek te staan als waar het oude pand stond. Het college adviseert de raad om voor de bouw weer te kiezen voor de Koningin Julianalaan, de locatie van het oude gemeentehuis dat in 2012 door een aanslag werd verwoest.
Geschreven door

De komst van het nieuwe gemeentehuis moet tevens gepaard gaan met een multifunctioneel centrum. Hoe dit eruit komt te zien, is nog niet duidelijk.
VergaderingDe keuze van het college valt op de Koningin Julianalaan omdat betrokkenen van activiteitencentrum ’t Hazzo en ontmoetingsplek Het Klooster dit graag zien gebeuren.
Beide verenigingen zijn afhankelijk van een goede locatie van het gemeentehuis. Vrijwilligers hebben aangegeven dat zij de Koningin Julianalaan niet als meest optimaal, maar als acceptabel alternatief zien.
Op dinsdag 21 april buigt de gemeenteraad van Waalre zich over het voorstel van het college. Fractievoorzitter Kees de Zeeuw van D'66 in Waalre is enthousiast over het plan en zegt dat er goed werk is verricht. Hij denkt dat er in de gemeenteraad voldoende draagvlak is voor de nieuwbouw op de puinhopen van het verwoeste gemeentehuis.
LEES OOK: Zo ziet het afgebrande gemeentehuis van Waalre er van binnen uit na de verwoestende aanslag [VIDEO]
Gouden tipDe aanslag op het gemeentehuis van Waalre was in de zomer van 2012. Daarbij raakte het gebouw zwaar beschadigd door de brand die volgde. Justitie verdenkt in totaal drie mannen van de aanslag. Zij werden in de dagen voor de brand gezien met gevulde jerrycans in de kofferbak van hun auto.
De politie heeft meerdere malen bewakingsbeelden van de aanslag op het gemeentehuis op televisie laten zien, maar dat leverde niet veel tips op. De beloning voor de gouden tip staat nog steeds op 50.000 euro.
Alle berichtgeving over de aanslag in Waalre is terug te lezen op de themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.