Django Wagner prikt vorkje met koninklijk paar: gekonfijte appelparels en getrancheerde kalfshaas

10 april 2015 om 19:36 • Aangepast 21 november 2020 om 19:03
nl
Django Wagner was vrijdag te gast bij koninklijk echtpaar in Den Haag voor een bijzondere lunch. En dus trok de volkszanger voor de gelegenheid een zwarte broek en een sjiek jasje aan, om daarna in alle vroegte het Brabantse land achter zich te laten. Wagner was zeer enthousiast, ook over het menu: "Het was een unieke ervaring. Het eten was heel lekker en het was meer dan genoeg".
Profielfoto van
Geschreven door

Django lunchte vrijdag met het koninklijk paar op Paleis Noordeinde in Den Haag. Hij vertrok een half uur te vroeg, om er zeker van te zijn dat alles volgens plan zou verlopen.
UitblinkerslunchDe zanger was een van de genodigden voor de zogenoemde uitblinkerslunch, voor Nederlanders die iets bijzonders hebben gepresteerd. Zelf won Django in maart een Edison in de categorie volksmuziek.
MuzikaalDe zanger zat tijdens het etentje naast Thérèse de Boer, de echtgenote van topkok Jonnie de Boer. Wagner sprak ook met Willem-Alexander over muziek. "Hij vertelde dat zijn dochters zeer muzikaal zijn en zo nu en dan optreden voor hun ouders. En dat het Nederlandse volk blij moet zijn dat hij zelf nooit zingt."
Rob van Someren, Jonnie Boer en Rintje RitsmaDe Rijksvoorlichtingsdienst wilde niet zeggen wie de 27 andere zogeheten 'uitblinkers' waren. Op Twitter lieten zeilster Marit Bouwmeester, radio-dj Rob van Someren, topkok Jonnie Boer en Jan Slagter van Omroep Max weten dat ze bij de koninklijke lunch waren.
Ook burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb, Emmy-winnares Bianca Krijgsman, oud-presentatrice Ria Bremer, oud-schaatser Rintje Ritsma en zangeres Marianne Weber waren van de partij.
Om te watertandenDe lunch was om te watertanden, zo blijkt uit de tweet van Jonnie Boer, die een foto van de menukaart maakte.

Wachten op privacy instellingen...

Geen selfieIn tegenstelling tot de verwachtingen waren er weinig voorgeschreven regels. Nee, het moest vooral een 'heel gemoedelijke lunch' worden. Een selfie met 'Willie' zat er alleen niet in. "Er is een groepsfoto gemaakt waar we met z'n allen op staan", lachte Wagner.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.