Ton van Genugten wordt derde chauffeur Team De Rooy tijdens Dakar 2016

10 april 2015 om 14:00
nl
Ton van Genugten gaat Team De Rooy versterken tijdens de Dakar Rally 2016. De transportondernemer uit Best reed de afgelopen editie in een DAF naar de elfde plaats in het eindklassement.
Geschreven door

"Met de DAF heb ik er alles uit weten te halen in Zuid-Amerika. Als ik nu zeventiende zou zijn geworden, dan had ik nog wat te verbeteren. Maar meer zit er echt niet in", zegt Van Genugten.
De truckcoureur uit Best realiseerde zich snel na afloop van de Dakar Rally van dit jaar dat hij een stap voorwaarts wilde maken. "Ik ben echt heel erg blij dat ik bij Team De Rooy terecht kan. Gewoon geweldig. Een beter team vind je niet in Nederland."
Snelle assistentie voor De RooyVan Genugten wordt in de cabine, net als de afgelopen editie, vergezeld door navigator Anton van Limpt. Hij gaat in een groene Iveco van Team De Rooy snelle assistentie voor Gerard de Rooy rijden, de rol die de Spanjaard Pep Vila de afgelopen jaren had.
Kopman Gerard de Rooy is zeer te spreken over de komst van zijn provinciegenoot naar de formatie. "Hij heeft zichzelf meer dan bewezen. Ton kon het niet beter doen met een elfde plaats. Hij mist nog wat ervaring, maar daar gaan we aan werken. Half april gaan we al met het hele team testen in Marokko", aldus de captain.
Met drie trucks tegen KamazMet de komst van Van Genugten kan Team De Rooy het nu met drie trucks opnemen tegen de Russen van Kamaz. Eerder werd al bekend dat de Tsjech Aleš Loprais een alliantie heeft gesloten met Gerard de Rooy om revanche proberen te nemen op de dit jaar onverslaanbare Russen.
Hans Stacey liet eerder weten dat hij de komende Dakar Rally waarschijnlijk overslaat. Gerard de Rooy gaat op korte termijn wel een gesprek met hem aan om te kijken of er toch nog mogelijkheden zijn.
Niet meer door noorden van ChiliDe route van de Dakar Rally wordt volgende week bekend. Wel is al duidelijk dat het noorden van Chili, sinds de eerste editie in Zuid-Amerika steevast gastheer van de rally, komend jaar vermeden wordt vanwege de recente overstromingen in het gebied.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.