NAC maakt jacht op 15e plaats: 'Hopen dat we mogen juichen, kunnen we meteen het stadion testen'

10 april 2015 om 14:02
nl
NAC speelt zaterdagavond tegen FC Dordrecht in een uitverkocht stadion. Een stadion waar afgelopen week veel over te doen was. De politiek in Breda viel over elkaar heen over de vraag of de hoofdtribune nu wel of niet op instorten staat. De selectie houdt zich er niet mee bezig. Die willen winnen en zo doorstoten naar de veilige vijftiende plek.
Geschreven door

NAC kan komend weekend goede zaken doen in de strijd tegen degradatie. Als de ploeg FC Dordrecht verslaat en concurrent Heracles van Ajax verliest, stoomt de ploeg op naar de veilige vijftiende plaats in de eredivisie.
'Ranglijst telt pas op de laatste dag'"De wedstrijd tegen Dordrecht is er gewoon eentje die wij moeten winnen", zegt NAC-coach Robert Maaskant. "Ik ben niet iemand die naar de ranglijst kijkt. Die telt pas op de laatste dag. Wij moeten ons eigen werk doen."
Toch liegt de ranglijst niet.Tegenstander FC Dordrecht staat al tijden op de laatste plaats en rechtstreekse degradatie is eigenlijk niet meer te voorkomen. Het is lastig om te zeggen of dat een voor- of een nadeel is voor NAC.
"Ik heb ze horen zeggen dat ze toch met een goed gevoel de eredivisie willen verlaten", zegt aanvaller Adnane Tighadouini. "Als je de wedstrijd in zou gaan met de gedachte dat het makkelijk wordt, ben je eigenlijk al verloren."
Redelijk aanvallendTrainer Maaskant sluit zich hier bij aan. "Ik verwacht dat Dordrecht redelijk aanvallend gaat spelen", zo zegt hij. "Dat ze iets willen laten zien. Aan de andere kant staan ze niet voor niets onderaan. Wij moeten er voor zorgen dat we dusdanig goed spelen dat we die wedstrijd naar ons toe trekken."
Was er vorige week nog een oud-ondernemer die de halve club wilde kopen, zo was er ook afgelopen dagen weer veel roering rondom NAC. De inzet was nu het stadion en de vraag of het veilig genoeg is voor het publiek omdat er scheuren in de hoofdtribune zitten.
Iets wat al langer bekend was, maar nieuw leven werd ingeblazen door de politiek. Inmiddels staat het licht weer op groen en wordt er zaterdagavond gewoon gespeeld.
"Het mag ook nooit saai worden bij NAC", lacht trainer Robert Maaskant. "Laten we hopen dat we allemaal kunnen juichen, dan kunnen we het direct goed testen. Wij moeten ons gewoon focussen op de dingen die echt belangrijk zijn. En dat is NAC in de eredivisie houden."
Problemen?Aan vleugelspeler Tighadouini gaat de hele ophef rondom de veiligheid van het stadion volledig voorbij. "Of ik bang ben of het stadion instort? Als we verliezen of zo? Oh, zijn er problemen met het stadion. Dat heb ik niet meegekregen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.