Eindhoven zet extra agenten in voor honderdduizenden feestvierders tijdens Koningsdag

10 april 2015 om 14:03 • Aangepast 21 november 2020 om 19:03
nl
Eindhoven zet tijdens Koningsdag overdag tweehonderd extra agenten in en 's nachts veertig. De stad hoopt zo de veiligheid van de naar schatting 200.000 feestvierders te kunnen garanderen.
Profielfoto van
Geschreven door

De gemeente deed vrijdag de plannen uit de doeken om de binnenstad tijdens Koningsdag veilig te houden. Na Amsterdam komen namelijk de meeste feestvierders die dag - 27 april - naar Eindhoven. De 200.000 bezoekers zijn het maximum wat de gemeente zegt aan te kunnen.

Wachten op privacy instellingen...

Behalve extra blauw op straat zet de gemeente ook LED-borden neer. Die moeten feestvierders die in de stad aankomen, de juiste weg wijzen. Daarnaast zullen meer evenementen naar het centrum worden verplaatst. Zo zouden er minder opstoppingen ontstaan.

Wachten op privacy instellingen...

Commandopost in het stadhuisGemeente- en politiemedewerkers surveilleren tijdens Koningsdag in de stad. Daarnaast worden er zo'n dertig camera's ingezet om toezicht te houden. Zodra er iets misgaat, laten zij dat weten aan een commandopost in het stadhuis. Die schakelt dan desnoods bij.
Verder vervalt er bij grote calamiteiten ook de slogan 'Eindhoven is King'. Die gebruikt de gemeente Eindhoven op sociale media om de dag in de stad te promoten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.