'Patser' blijkt nog 51.000 euro aan belasting te moeten betalen bij controle dure auto's in Tilburg

10 april 2015 om 15:01
nl
Bij de patsercontrole bij het Westerpark in Tilburg heeft de Belastingdienst donderdag op tien 'dikke' auto's beslag gelegd en vier voertuigen meteen laten afvoeren. Er werden in totaal 200 dure auto's gecontroleerd. Diverse bestuurders bleken openstaande belastingschulden te hebben. Het hoogste bedrag was 51.000 euro.
Geschreven door

Het doel van patsercontroles is 'onverklaarbaar en crimineel vermogen' af te pakken. De controle was in het Westerpark, omdat in deze buurt vaak bestuurders met dure auto's worden gezien terwijl onduidelijk is waar zij het geld vandaan halen, aldus een politiewoordvoerder.
FraudeteamDe politie, Belastingdienst, een fraudeteam van de gemeente en het Openbaar Ministerie controleerden tussen vier uur 's middags en halftien 's avonds onder meer dure BMW's, Mercedessen en Audi's. De politie inde voor in totaal 739 euro aan openstaande boetes. De Belastingdienst inde donderdag 8072 euro.
BelastingaanslagZeven bestuurder van auto's met buitenlandse kentekens kregen een belastingaanslag omdat zij al te lang in Nederland rijden zonder belasting te betalen.
Verder deelden agenten bekeuringen uit voor het onverzekerd rijden en het niet-handsfree bellen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.