Overvaller Miguel H. die motoragent in de borst stak, krijgt twaalf jaar cel en tbs

10 april 2015 om 15:55
nl
De 24-jarige Miguel H. uit Rotterdam heeft vrijdag van de rechtbank in Breda twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging gekregen voor twee overvallen en poging tot doodslag op een motoragent.
Geschreven door

De man pleegde op 12 november 2012 en 4 januari 2013 twee gewapende overvallen in Breda. Bij de tweede liep dat uit de hand, nadat de bewoner vanaf de eerste verdieping uit het raam sprong en zijn rug brak. Bij deze overval werd gedreigd met een vuurwapen en werd een taser gebruikt. Tijdens zijn vlucht stak H. een agent in de borst.
Mede-overvaller Joseph M. kreeg veertien jaar. Opdrachtgever Ed T. en chauffeur Jack W. werden veroordeeld tot respectievelijk zeven jaar en 2,5 jaar.
Andere dader neersteken agentDe rechtbank in Breda verschilde van mening met justitie over wie de motoragent had neergestoken. Volgens de rechters was dat de 24-jarige Miguel H. Daarom kreeg hij twaalf jaar cel en tbs voor twee overvallen en poging tot doodslag op de motoragent. De eis was acht jaar en tbs. H. krijgt tbs omdat hij volgens deskundigen psychopatisch is. Justitie ging ervanuit dat Joseph M. de agent neerstak. Daarom was de eis tegen hem fors hoger: achttien jaar cel. De rechtbank kwam echter tot een andere conclusie.
De verwarring ontstond door de verklaring van de gestoken agent. Die had zich vergist in de kleuren van de jassen van zijn belagers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.