Video

Eindhoven de warmste! Lichtstad tikt de 23 graden aan op zonovergoten dag

10 april 2015 om 19:01
nl
Voor het eerst dit jaar zijn in ons land temperaturen van 20 graden gehaald. Dat gebeurde vrijdagmiddag om halftwee al in Eindhoven. Later op de dag tikte Eindhoven de 23,2 graden aan. Dat is volgens Buienradar de hoogst gemeten temperatuur in Nederland deze vrijdag.
Geschreven door

Als ook in De Bilt de 20 graden zou worden bereikt, zou het de eerste officiële warme landelijke dag van 2015 een feit zijn. Maar helaas. Het kwik bleef daar hangen op 19,6 graden Celsius.
Terrassen al helemaal volMaar in Eindhoven was het toen al een tijdje boven de 20 graden. Dat merken ze op de terrassen op De Markt in Eindhoven al. "Het zit helemaal vol!", vertelt Iris van Café De Vooruitgang tussen twee bestellingen door.
"We hebben er geen extra stoelen bijgezet, want dan kunnen we er zelf niet meer door. We kunnen nu al bijna niet tussen alle bezette stoelen door." In heel Brabant wisten de levensgenieters de terrassen te vinden.
Wat drink je op het terrasHet is druk voor de dames en heren die de terrassen bedienen. Ze zien dat bier veruit het populairst om te drinken op het terras. Wijn doet het ook goed, maar met name fruitbier wordt veel besteld.
De hoogste temperatuur van dit jaar was tot dusver op 9 maart. Toen haalde het kwik in het zuiden 18,6 graden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.