Bankrekeningnummer en handtekening op internet, Oosterhouter eist schadevergoeding

10 april 2015 om 16:24
nl
De gemeente Oosterhout zou persoonlijke gegevens van één van haar inwoners, zoals diens bankrekeningnummer én handtekening op internet gezet hebben.
Geschreven door

De betrokkene stelt de gemeente in een brief aan de gemeente en Raad van State aansprakelijk voor alle geleden en mogelijk nog te lijden schade.
Met bankrekeningnummer en handtekening kunnen mensen geld van zijn rekening halen. Naast adresgegevens, stonden in een bijlage de bankgegevens van de inwoner.
Contact tussen gemeente en inwonerHad de gemeente meteen gezien dat hier persoonlijke gegevens op hadden gestaan, dan was de bijlage niet eens geplaatst, zo stelt een gemeentewoordvoerder.
De gemeente Oosterhout laat weten dat er vorige week al contact is geweest tussen de gemeente en de inwoner. Toen zijn de gegevens meteen van de site gehaald.
Waar ging het fout?Er wordt nu gekeken welke gegevens nog meer van internet gehaald moeten worden. Naast het verwijderen van de persoonlijke gegevens eist de inwoner dat de gemeente onderzoekt waar het binnen haar organisatie fout ging.
Dat gaat de gemeente Oosterhout doen, zo laat een woordvoerder weten. Ook wil de inwoner van dat onderzoek schriftelijk op de hoogte gehouden worden. De gemeente komt maandag met een uitgebreide reactie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.