Video

Video's van Venhorstse Magic Woody steeds populairder op YouTube en Instagram

28 april 2015 om 19:36
nl
Ze worden steeds populairder op YouTube en Instagram: de korte trucvideo's van Wout Kanters en Nick Janssen uit Venhorst en Gemert. In korte sketches met special effects laten ze magie tot leven komen. Filmmaker Wout Kanters: "We worden steeds vaker herkend! Soms krijgen we berichtjes dat mensen ons hebben zien lopen."
Geschreven door

De twee filmfanaten kennen elkaar van de middelbare school. Wout: "We hadden al meteen een klik. Onze interesse voor film is daar ook ontstaan toen we samen voor een vak een filmpje moesten maken." "We zijn na onze middelbare schooltijd ook samen een jaar naar de filmacademie gegaan", vult Nick aan.
Maar na dat jaar gingen ze allebei hun eigen weg. Wout begon een videobedrijf en Nick kreeg de kans om twee grote bioscoopfilms over zijn passie motorcross te maken. Nick: "Ik maakte die films helemaal zelf en had veel stress. Na die twee films was ik er ook wel klaar mee."
Magic WoodyWout kreeg ondertussen een knieblessure waardoor het slecht ging met zijn bedrijf. Hij verloor veel klanten en bedacht een nieuw concept: Magic Woody. Korte magische webvideo's met veel special effects. "Toen ik daar lucht van kreeg wilde ik meteen meedoen", vertelt Nick "Sinds twee maandjes werken we samen tot diep in de nacht aan deze video's."
"We maken situaties over de dagelijkse dingen in het leven", vult Wout aan. "Bijvoorbeeld over iemand die zijn schoenen kwijt is. Met special effects verzinnen we een oplossing. Maar we brengen ook ooit situaties uit films terug. Bijvoorbeeld de scène uit Harry Potter, waarbij de afwas vanzelf gaat."
Brood verdienenHet doel van het duo is zoveel mogelijk volgers krijgen. Nick: "Hoe populairder we worden, hoe meer we kunnen verdienen met advertenties bij de video's en hoe groter de kans is dat partners willen samenwerken." Wout: "We groeien nu enorm. Op Instagram hebben we op dit moment zo'n 21.000 volgers en op ons YouTube-kanaal krijgen we ook steeds meer abonnees. Uiteindelijk willen we er echt ons brood mee gaan verdienen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.