Weer persoonlijke spullen van slachtoffers vliegramp MH17 gevonden in Oost-Oekraïne

10 april 2015 om 17:03
nl
Bij de rampplek in Oost-Oekraïne zijn vrijdag weer enkele persoonlijke bezittingen gevonden van slachtoffers van vlucht MH17. Het gaat om een fototoestel en een ketting. Dat gebeurde tijdens een bezoek dat Nederlandse experts aan de plaats van de crash brachten.
Geschreven door

Bij de vliegramp kwamen op 17 juli vorig jaar kwamen alle 298 inzittenden van de Boeing 777 om het leven, onder wie vijftig Brabanders.
PaspoortDe brandweer heeft daarnaast een paspoort aan het Nederlandse team overhandigd dat is gevonden op de rampplek, meldt een woordvoerster van Defensie vrijdag.
Het is nog niet bekend op welke dag het bergingsteam volgende week weer naar het rampgebied gaat om de laatste menselijke resten, persoonlijke bezittingen en brokstukken van het neergestorte toestel van Malaysia Airlines te verzamelen.
Een klein Nederlands team van Defensie en politie heeft vrijdag in Donetsk al wel voorbereidingen getroffen voor de missie. Er is gesproken met de lokale rampenbestrijdingsdienst SES en de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE).
Lees alles over de ramp met de MH17 op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.