Drugscrimineel Koos R. uit Lith op dodenlijst: 'Door de liquidatiegolf ben ik altijd alert' - Omroep Brabant

Drugscrimineel Koos R. uit Lith op dodenlijst: 'Door de liquidatiegolf ben ik altijd alert'

10 april 2015 om 18:47
nl
De Brabantse drugscrimineel Koos R. heeft vrijdag aan de rechtbank in Den Bosch uitgelegd hoe hij zijn leven probeert te beschermen sinds hij op een dodenlijst staat.
Geschreven door

Hij vertelde dat het leven geen pretje is. "Het is vallen en opstaan. En in de wereld waarin wij zijn geboren is het de laatste tijd meer vallen dan opstaan", zei hij over de liquidatiegolf in de onderwereld. "Ik ben altijd alert."
Poging tot doodslagKoos R. en zijn broer Martin R. stonden voor de rechter voor poging tot doodslag op twee agenten in hun woonplaats Lith. Dit gebeurde na een wilde achtervolging door Lith en Maren-Kessel.
Vorig jaar verlieten ze samen het woonwagenkamp in Lith waarna ze direct werden gevolgd door een auto. Ze wisten niet dat het ging om een onherkenbare auto van de politie.
'Geen enkel risico'Vanwege hun vrees voor een liquidatie sloegen de broers op de vlucht. Het wantrouwen bleef zelfs bestaan toen de zwaailichten en stopteken werden getoond. "Ik vertrouwde het niet. Criminelen bouwen ook auto's met zwaailichten. Als ze me willen liquideren dan doen ze dat. Als het echt politie is, komt er vanzelf assistentie. In mijn situatie kan ik geen enkel risico nemen", redeneerde Koos R. over de wilde achtervolging.
De achtervolging eindigde voor Koos R. in de sloot. Bij zijn aanhouding was hij in het bezit van vijf telefoons en een internationaal rijbewijs met een valse naam. "Ik had een compleet setje met paspoort én rijbewijs. Dat gebruik ik als ik incheck in een hotel zodat niet mijn echte naam op de gastenlijst staat. Het is om mijn leven te beschermen", verklaarde hij.
Koos R. vormde in de jaren negentig met Johan V. (de Hakkelaar) de leiding van een drugsbende die grote partijen hasj naar Europa en Amerika smokkelde. Hij werd na een lang en slepend proces veroordeeld tot 3,5 jaar cel.
Brabantse maffiaDe Brabantse woonwagenfamilie R. wordt in een zeer recent rapport in opdracht van de politie omschreven als de Brabantse maffia.
De agenten zeggen dat ze zonder opdracht bij het woonwagenkamp stonden. Ze kunnen niet verklaren waarom ze in een onherkenbare auto reden.
EisDe officier van justitie eiste vrijdag 2,5 jaar celstraf tegen de beide broers. De rechtbank doet op 24 april uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.