'WK IJshockey moet ijshockey weer populair maken in Nederland'

13 april 2015 om 15:23
nl
De mussen vallen de komende dagen nog net niet van het dak. Toch begint maandag in Eindhoven het wereldkampioenschap ijshockey voor B-landen. De organisatie van het evenement hoopt dat het evenement de populariteit van de sport in Nederland weer wat zal aanwakkeren.
Geschreven door

Met ruim 20 graden op de thermometer is het deze week allesbehalve weer voor een WK IJshockey zou je denken. Toch is de organisatie niet bang voor lege tribunes. "Doorgaans laten echte liefhebbers zich niet leiden door de weersomstandigheden. Die komen wel. We verkopen hooguit aan de kassa nog 10 procent van de kaarten. 90 procent is dus al verkocht", aldus organisator Henk van der Pas.
25000 bezoekersIn totaal verwacht Van der Pas 25.000 bezoekers tijdens het WK in Eindhoven. Opmerkelijk veel, want de populariteit van het clubijshockey in Nederland zakte de laatste jaren tot het nulpunt. Slechts vijf teams kwamen dit seizoen uit in de eredivisie en de twee beste teams Tilburg Trappers en Heerenveen Flyers stappen komend seizoen over naar de Duitse competitie. Van der Pas: "We hopen dat heel veel mensen dit WK aan zullen grijpen om kennis te maken met ijshockey en dat dit evenement de sport verder populariseert. Deze sport zal nooit verloren gaan. Daar doen we onze uiterste best voor."
Maatje te grootTijdens het WK neemt Nederland het op tegen Kroatië, Zuid-Korea, Estland, Litouwen en Groot-Brittannië. De wereldkampioen promoveert naar de A-poule, waarin de beste landen in de wereld uitkomen. Belangrijkste kandidaat voor de titel is Zuid-Korea, denkt Van der Pas. "Ik acht de Koreanen net een maatje te groot voor Nederland. De rest van de landen moet Nederland kunnen hebben. In het diepste van mijn hart hoop ik op een wereldtitel voor Nederland, maar dan zullen we langs de Koreanen moeten. Dat zijn mannetjesputters hoor. Dat zijn echt geen kleine mannekes."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.