Verhuizer Frits Brand eigenaar van historisch tegeltableau Roosendaal, oordeelt de rechter - Omroep Brabant

Verhuizer Frits Brand eigenaar van historisch tegeltableau Roosendaal, oordeelt de rechter

10 april 2015 om 20:28
nl
Verhuizer Frits Brand uit Eindhoven is de eigenaar van het delfsblauwe tegeltableau van de vroegere Roosendaalse Van Gilsebank. Dat heeft de kantonrechter in Eindhoven bepaald.
Geschreven door

Brand en de ABN Amro-bank uit Roosendaal ruziën al jaren over het inmiddels roemruchte tableau uit 1918. Het lag jaren bij de bank op zolder. Verhuizer Brand nam het in 2012 mee. Het werd volgens hem beschouwd als rommel. De bank deed aangifte van diefstal. Het tableau kwam terecht in het Roosendaalse gemeentemuseum Tongerlohuys.
De kantonrechter beoordeelt nu na getuigenverklaringen dat Brand eigenaar is geworden van het tableau. "Dat Brand te kwader trouw was blijkt nergens uit. Kennelijk zijn alle getuigen ervan uitgegaan dat het hier 'rommel' betrof die afgevoerd mocht worden", zo staat in het vonnis.
'Eindelijk rust'De verhuizer is blij dat er eindelijk rust is. "We hebben er altijd vertrouwen in gehad dat we zouden winnen. Drie jaar zijn we er mee bezig geweest. En nu? Dat ga ik eens op mijn gemakkie bekijken. Ik heb contact gehad met familie Van Gilse, van wie het tableau was. Er zit zoveel aan vast, ze willen het niet meer hebben. Ik ga hem denk ik verkopen."
Brand werd vorig jaar in juli vrijgesproken van diefstal van het tableau. De verhuizer werd er door het Openbaar Ministerie (OM) van verdacht zonder toestemming het tableau te hebben meegenomen. Het OM had twee maanden celstraf geëist.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.