In welke producten is het foute vlees van Selten terechtgekomen? Foodwatch eist namen en rugnummers

10 april 2015 om 20:45
nl
Consumentenorganisatie Foodwatch stapt naar de rechter om openheid te eisen over de fraudezaak rond vleesverwerker Willy Selten uit Oss. Foodwatch wil weten in welke producten het foute vlees van Selten precies is terechtgekomen.
Geschreven door

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) weigerde eerder deze details prijs te geven. De rechtszaak is op dinsdag 14 april in Amsterdam.
Goedkoper paardenvleesSelten werd eerder deze week veroordeeld tot tweeënhalf jaar cel voor grootschalige fraude met vlees. Hij verkocht rundvlees terwijl het in werkelijkheid goedkoper paardenvlees was.  
Het vlees van de vleesverwerker kwam bij ruim duizend restaurants, winkels en slagers terecht. Vijftig miljoen kilo vlees moest uit de handel worden gehaald. Het bedrijf van Willy Selten ging failliet.
Consumenten werden niet ingelicht, stelt Foodwatch. Dat vind de consumentenorganisatie onacceptabel. Ze probeert al sinds april 2013 de relevante informatie boven tafel te krijgen.
Na lang touwtrekken tussen Foodwatch en de NVWA werd een deel van de producten, inclusief merknamen, in november 2014 al bekendgemaakt. Maar die gedeeltelijke lijst gaat Foodwatch niet ver genoeg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.