Belabberd FC Oss ziet plek vijf uit zicht verdwijnen na nederlaag tegen Telstar

11 april 2015 om 00:02 • Aangepast 21 november 2020 om 19:02
De kans dat FC Oss de eerste ronde van de play-offs mag overslaan, is na vrijdagavond een stuk kleiner geworden. Uit tegen Telstar verloor Oss met 2-1, waardoor de vijfde plek op de ranglijst voorlopig uit zicht verdwijnt.

Eigenlijk was het een wonder dat FC Oss de eerste minuten van de wedstrijd zonder kleerscheuren doorkwam. De Ossenaren werden in de beginfase overlopen. Maar onder meer omdat Bredanaar Ralf Seuntjens weigerde de bal binnen te lopen, kwam Telstar niet op voorsprong.
Eerste kans is raakFC Oss pakte die voorsprong vlak voor rust wel. Na een goede actie van Justin Mathieu kon Istvan Bakx de bal binnentikken. Het was de eerste kans van het povere Oss, dat op het knollenveld in Velsen-Zuid wel toonde dodelijk effectief te kunnen zijn.

Na rust gebeurde er in eerste instantie niet zo veel en leek de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan. Totdat Kevin van Essen in de 73e minuut na een mooie steekpass ineens voor de Osse keeper Koopmans opdook: 1-1.
De gelijkmaker gaf Telstar nieuw elan en leidde zes minuten later tot de 2-1. Tim Keurntjes schoot via de binnenkant van de paal binnen.
Rood en penaltyVlak daarna leek het helemaal voorbij voor FC Oss. Na een slechte terugkopbal kreeg keeper Koopmans de bal niet klem. Hij vloerde spits Ralf Seuntjens, veroorzaakte een penalty en mocht met rood inrukken. Reservekeeper Nick Hengelman pakte de pingel van Seuntjens echter prima uit de hoek, waardoor het toch spannend bleef.
Met 10 tegen 11 werd FC Oss nog een paar keer dreigend, maar de gelijkmaker bleef uit.
Slecht veldTrainer Wil Boesen, die na dit seizoen vertrekt bij FC Oss, wees na afloop op het slechte veld in het Telstar-stadion. "Dit was niet onze beste wedstrijd, maar ook niet ons veld. Het veld lag er bar slecht bij. Dat is toch in het nadeel van ploegen die willen voetballen."
Vanwege dat slechte veld koos Boesen ervoor om zijn ploeg vooral op de lange bal te laten spelen. Een logische keuze, maar duidelijk niet succesvol. "Ik denk dat we een beetje hebben vergeten te voetballen", zei doelpuntenmaker Istvan Bakx. "De omstandigheden waren moeilijk, maar ik vond het wel heel eenzijdig wat we hebben laten zien. Constant de lange bal en daar ligt niet onze kracht.
Zesde op ranglijstOss blijft zesde, maar ziet concurrent VVV-Venlo, dat wel won, in punten gelijk komen. Nummer vijf FC Emmen speelt maandag pas.
Coach Boessen maakt zich niet al te druk over die vijfde plek. "Ook als we die niet halen doen we het fantastisch. Wie had dit verwacht dit seizoen? We hebben nog vier wedstrijden om ons goed voor te bereiden op de play-offs."