VVV haalt FC Eindhoven van roze wolk: Eindhovenaren in Venlo met 2-1 onderuit

11 april 2015 om 00:05
FC Eindhoven staat weer met beide benen op de grond. Na drie overwinningen op rij en daardoor stevig op de tweede plaats bivakkerend, ging FC Eindhoven bij VVV met 2-1 onderuit. Het enige doelpunt van de bezoekers kwam op naam van Diego Karg.

Bij winst tegen VVV kwam voor FC Eindhoven de tweede plaats in de eindrangschikking wel heel dichtbij. Toch was er in de beginfase weinig tot niets van te merken dat de bezoekers zich aan het einde van de rit op deze voor de club unieke positie kunnen settelen.
Geboden buitenkansjeFC Eindhoven startte dramatisch aan het duel, met een negatieve hoofdrol voor doelman Tom Muyters. Na amper vier minuten schoof de Belg de bal zomaar in de voeten van tegenstander Melvin Platje, die dankbaar profiteerde van het hem geboden buitenkansje (1-0).
Pas na een kwartier kreeg FC Eindhoven iets meer controle over duel, maar toch was het de thuisploeg die (weer) scoorde. Met een prima aanval werd de Eindhovense defensie volledig uiteen gespeeld, waarna de alleen voor de keeper verschenen Vito van Crooij met een schuiver de 2-0 maakte. Na dit doelpunt maakte FC Eindhoven tot aan de rust een timide indruk, alsof de wedstrijd in Venlo niet meer dan een oefenpotje was.
Prachtige individuele actieVVV verzuimde in de tweede helft het duel te beslissen, waarna FC Eindhoven - redelijk onverwacht - zichzelf terug in de wedstrijd manoeuvreerde. Alle lof daarbij voor spits Diego Karg, die als vervanger van de geblesseerde Tom Boere met een prachtige individuele actie 2-1 maakte.
Toch gaf deze treffer de bezoekers geen vleugels en was het vooral VVV dat via de counter naarstig op zoek bleef naar een doelpunt. Namens FC Eindhoven was Joey Sleegers alsnog dichtbij de onverdiende gelijkmaker, maar via de bal stuiterde diens inzet terug in het veld.
'Persoonlijke fouten'Volgens trainer Jean Paul de Jong hielp zijn ploeg VVV al vroeg in het zadel. “De start was beduidend niet van het niveau van de laatste weken”, aldus de coach. “Met persoonlijke fouten hielpen we VVV. In de tweede helft staat er een FC Eindhoven dat we willen zien en hoe we kunnen spelen. Na de 2-1 ging de ploeg geloven in een resultaat. Maar hij viel niet onze kant op. Dat doet niets af aan de overwinning van VVV.’’
FC Eindhoven blijft ondanks de nederlaag uitzicht houden op de vierde periode. Met twee speelronden te gaan, staat de ploeg één punt voor op de directe concurrentie. “Daar ligt voor ons een mooie uitdaging”, zei de coach, die met zijn team al zeker is van de play offs. Om daar later aan toe te voegen: “Voor de club is een prijs mooi, ook financieel. Met twee overwinningen, op RKC en FC Oss, is de periode binnen.”