Celstraffen voor kopschoppers uit Wijk en Aalburg die weerloze agent ernstig mishandelden

11 april 2015 om 00:51
nl
Twee mannen van 23 en 25 jaar uit Wijk en Aalburg moeten de cel in voor het ernstig mishandelen van een politieagent in november 2012. De rechtbank in Den Bosch legde de beide verdachten een jaar celstraf op en werkstraffen van 240 en 60 uur. Van de celstraffen is het grootste deel voorwaardelijk, waardoor de twee respectievelijk drie maanden en tien dagen vast moeten te zitten.
Geschreven door

Een 24-jarige plaatsgenoot is veroordeeld voor een poging tot zware mishandeling van dezelfde agent. Hij krijgt voor zijn aandeel 180 dagen gevangenisstraf, waarvan 114 dagen voorwaardelijk.
'Laffe en gevaarlijke wijze'In november 2012 probeerde de agent de 24-jarige verdachte in Den Bosch aan te houden voor het beledigen van een ambtenaar. De vrienden van de verdachte bemoeiden zich met de aanhouding waarbij zij de agent tegen het hoofd sloegen en schopten.
De rechter neemt het de mannen ernstig kwalijk dat zij op laffe en gevaarlijke wijze tegen het hoofd van de agent schopten, terwijl deze weerloos op de grond lag en geen kant op kon. De drie daders moeten het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 3000 euro betalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.