Wel of geen kampioensschermen in Eindhoven voor PSV? Politieke discussie laait op

11 april 2015 om 02:50 • Aangepast 21 november 2020 om 19:02
nl
De discussie rondom het plaatsen van grote schermen in het centrum van Eindhoven, waarop de kampioenswedstrijd van PSV te zien zal zijn, is vrijdag opnieuw aangezwengeld. Coalitiepartij PvdA en de oppositiepartijen VVD en LPF proberen het college van B en W te overtuigen om de zogenoemde ‘kampioensschermen’ alsnog toe te laten in de binnenstad.
Profielfoto van
Geschreven door

Dat laat raadslid Ferry van den Broek (VVD) vrijdagavond in een bericht weten. Hij heeft in raadsvragen aan het college nogmaals benadrukt dat het plaatsen van schermen op zaterdag 18 april voor de wedstrijd PSV–Heerenveen goed is voor de stad Eindhoven.
LEES OOK: Explosief PSV op drempel van 22e landstitel: PEC Zwolle met 3-1 verslagen in Eindhoven

Vooralsnog wil het college niet meewerken. Ze besloot donderdag geen vergunning te verlenen vanuit veiligheidsoverwegingen. VVD, LPF en PvdA snappen dat de officiële huldiging van PSV niet op zaterdagavond plaatsvindt vanwege de risico’s, maar ze begrijpen niet waarom er geen schermen mogen komen.
De politieke partijen verwijzen naar de vorige kampioenswedstrijden van PSV toen dat indertijd geen probleem vormde. De voorstanders vinden dat de ondernemers in het centrum meer vertrouwen van het college moeten krijgen. “Zij geven ook aan dat ze in de begroting rekening houden met de inzet van extra beveiligers. Voor ons blijkt hieruit dat ondernemers hun verantwoordelijkheid samen met de gemeente willen nemen”, aldus Van den Broek.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.