'HSL-Zuid verzakt en mos zorgt voor problemen, herstel kost 1,5 miljoen euro'

11 april 2015 om 10:26
nl
De Hogesnelheidslijn-Zuid tussen Schiphol en de Belgische grens is aan het verzakken. Dat schrijft De Persdienst in meerdere regionale kranten zaterdag. Onder meer bij Prinsenbeek verschuift de baan langzaam omdat er veel water in de grond zit. Herstel kost ongeveer 1,5 miljoen euro.
Geschreven door

Op sommige plekken verschuift het spoor en er groeit te veel mos op de betonnen delen onder de rails. Al in 2007, toen de lijn werd opgeleverd, was duidelijk dat het spoor op enkele plaatsen verzakt of wegschuift. Dat blijkt nu op meer plekken te gebeuren dan werd gedacht.
In 2016 en 2017 zijn op twee tot vier plaatsen maatregelen nodig om grote schade te voorkomen. Dat staat in de voortgangsrapportage die staatssecretaris Wilma Mansveld naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
'Niet in evenwicht'Bij Prinsenbeek (Breda Westerik) zit veel water in de grond. Een drainage zou dit op kunnen lossen. "Bovendien is de baan niet in evenwicht", staat in het rapport. "Aan één kant van het spoor is er een inzetplaats voor hulpdiensten, die aan de andere kant ontbreekt. Afgraven en eventueel een brug zouden dit evenwicht kunnen herstellen. De verwachte kosten bedragen 1,5 miljoen euro."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.