Video

Tilburg fietst, Breda zamelt kleding in en Berghem wandelt voor de kankerbestrijding

11 april 2015 om 15:47
nl
In Brabant is op verschillende plaatsen geld ingezameld voor de bestrijding van kanker. In Tilburg werd gefietst, in Breda werd kleding verzameld en in Berghem werd gewandeld voor het goede doel.
Geschreven door

In Tilburg werd, onder de naam Verbeeten Challenge, gefietst tegen kanker. Dat kon op de race-fiets en op de gewone fiets. Het inschrijfgeld was 15 euro. Veel fietsers deden mee omdat ze iemand kennen die getroffen is of was door de vreselijke ziekte.
Het Verbeeten Instituut is een plek waar kankerpatiënten bestraald worden. Ongeveer 1500 fietsers deden mee. Vorig jaar werd er 34.000 euro opgehaald.  
Berg met kledingIn Breda werd kleding ingezameld. De opbrengst uit de verkoop gaat naar de KWF-kankerbestrijding. De inzameling is georganiseerd door Team TopOp, een clubje gedreven fietsers die al een aantal jaren de Alpe d'Huzes fietsen.
"Alle mensen zijn nu hun kasten aan het opruimen", zegt Maureen Vermeulen van Team TopOp. "Een uitgelezen kans om dan het goede doel te steunen." En de oproep slaat aan in Breda. Binnen een mum van tijd vormt zich een berg met kleding.
Strijd winnenOok Berghem is druk in de weer met geldinzameling voor het KWF. Onder de noemer 'De Samenloop voor Hoop' werd om twee uur het startsein gegeven voor een 24-uurs estafette wandelevenement, midden in het dorp. Meer dan 100 teams doen mee.
"Vrienden van mij hebben de strijd tegen kanker verloren", zegt een deelnemer. "Misschien dat ik door nu mee te lopen anderen kan helpen de strijd te gaan winnen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.