Ambulance wil rap af van belemmerende paaltjes op Brabantse paden en wegen

11 april 2015 om 13:35
nl
Twee van de drie veiligheidsregio's in Brabant dringen met spoed aan op onderzoek naar een eenduidig systeem voor het afsluiten van paden en wegen. Hulpdiensten moeten vrij baan krijgen. De Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Midden-West-Noord gaat de onderzoekskar trekken, bevestigt directeur Ger Jacobs.
Geschreven door

Hij is blij dat er eindelijk iets gebeurt. De RAV dringt al geruime tijd aan op dit eenvormige systeem omdat ambulances, maar ook andere hulpdiensten, regelmatig de doorgang wordt belemmerd door palen en hekken met sloten. Kostbare tijd gaat daardoor verloren. Er is voor zover Jacobs bekend nog nooit iemand door overleden, 'maar het is ook niet goed voor de beeldvorming'.
SpoedCommissaris van de Koning Wim van de Donk drong er onlangs bij de veiligheidsregio's op aan de kwestie met spoed op de agenda te zetten. De regio's Noord en Midden- en West-Brabant hebben al vergaderd en besloten. Oost zal vermoedelijk volgen. Bedoeling is dat ambulancebroeders binnenkort niet meer op pad hoeven met bossen sleutels of stapels pasjes.[YouTube:body:https://youtu.be/aMh4ThqSoHc]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.