Motorclubs hebben 'lijntjes' met Tilburgse raadsleden, zegt burgemeester Noordanus

11 april 2015 om 13:58
nl
Burgemeester Peter Noordanus van Tilburg suggereert in een interview met de Volkskrant dat er 'lijntjes' zijn tussen Tilburgse raadsleden en motorclubs. Aanleiding is het verbod op het dragen van motorhesjes in de binnenstad vorig jaar.
Geschreven door

Noordanus zei dat in een interviewserie over drugscriminaliteit in Brabant. In diezelfde serie liet burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen zich eerder uit over Turkse drugscriminelen die volgens hem zouden willen infiltreren in de politiek en dat de Turkse gemeenschap daarvan op de hoogte zou zijn. Daar kwam hij later op terug.
Macht in de stadIn het interview met Noordanus wordt gesproken over motorclubs, een belangrijk probleem volgens de burgemeester. "Het gaat over de macht in de stad, over wie het voor het zeggen heeft in bijvoorbeeld de horeca." Daarom voerde Noordanus een hesjesverbod van motorclubs in.
"Ik heb gezegd: geen intimiderende motorjacks meer. Dan zijn er lijntjes naar de gemeenteraad, raadsleden trekken hun mond open. Schande, roepen ze."
Zo was Lijst Smolders Tilburg fel tegen het verbod. Fractievoorzitter Hans Smolders noemde het besluit van de burgervader 'symboolpolitiek' en vindt dat de politiecapaciteit moet worden ingezet voor andere zaken, zoals woninginbraken en roofovervallen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.