Hardlopen tussen de wilde dieren bij Tough Safari in Beekse Bergen: 'Loodzwaar, maar gaaf!' - FOTO'S

11 april 2015 om 22:42 • Aangepast 21 november 2020 om 19:01
nl
Honderden sportievelingen verlegden zaterdag hun grenzen bij de Tough Ten Miles - Tough Safari op het terrein van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Een pittig hardloopevenement met talloze obstakels en een modderbad bij de finish. Het parcours van vijf of tien mijl lang leidde dwars door het domein van de wilde dieren in het safaripark. "Loodzwaar, maar zo gaaf om op deze manier stuk te gaan!"
Profielfoto van
Geschreven door

Voor buitenstaanders lijkt het geen pretje. Kilometers hardlopen, houten bouwwerken beklimmen, onder touwen door tijgeren en tot je middel door koud water waden. Met de finish in zicht was daar nog een metershoge hooiberg waar de deelnemers op moesten klauteren. En de obstacle run eindigde in een enorme modderpoel.
FotoreportageOnze fotografe was ook bij de Tough Ten Miles - Tough Safari en maakte een serie van de sportieve prestaties. De fotoreportage is hier te bekijken.
Minder deelnemersRuim 750 enthousiastelingen gingen de uitdaging aan. Dat is wel een stuk minder dan vorig jaar, toen de Tough Safari Run voor de eerste keer werd gehouden in Hilvarenbeek. "Waar dat precies aan ligt, is niet duidelijk", zei Marc van Liere van de organisatie. "Vorig jaar was het vreselijk koud. Misschien hebben mensen dat onthouden en kiezen ze er daarom voor om nu niet te komen."

Wachten op privacy instellingen...

Ook zaterdag was het fris voor de tijd van het jaar. Ging vrouwelijk Nederland de dag ervoor nog massaal in een rokje gehuld bij een zonnige 22 graden, nu was de temperatuur bijna tien graden omlaag geduikeld en stond er een stevige wind.
Warming up in de stromende regenDe deelnemers trokken zich er niets van aan. Ze lieten zich helemaal opzwepen tijdens de warming up en dansten en sprongen vrolijk rond in de stromende regen. Toen het startschot dan eindelijk viel, was er geen houden meer aan. Na afloop was er voor iedereen een houten medaille en konden de hardlopers zich opwarmen in een van de dampende hot tubs.
Op 27 juni is er opnieuw een Tough Ten Miles, dan vormt Oisterwijk het decor.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.