SPM Shoeters verzekert zich van de eerste plaats na winst tegen Leiden

12 april 2015 om 00:09 • Aangepast 21 november 2020 om 19:01
SPM Shoeters heeft de belangrijke thuiswedstrijd tegen concurrent Leiden met 91-78 gewonnen. Door deze zege zijn de Bosschenaren zeker van de eerste plaats in de eindstand van de reguliere competitie. Dat levert voor SPM Shoeters thuisvoordeel op in de play-offs die op 2 mei beginnen.

Voor rust ging de strijd lange tijd gelijk op. SPM Shoeters kreeg vooral de handen van het vele publiek op elkaar bij acties van Brandyn Curry en Chris Denson, die in de eerste 20 minuten de meeste punten maakten voor de thuisclub. Beide Amerikanen maakten een spectaculaire dunk, tot groot plezier van de thuisfans in De Maaspoort.
Verschil groeitNa de ruststand van 43-39 in het voordeel van de Bosschenaren, ging SPM Shoeters door. Op weg naar de zo belangrijke overwinning. Het verschil groeide van 52-43 naar 62-52 en de Bosschenaren controleerden de wedstrijd.
Leiden kwam in het begin van het vierde kwart iets terug in de wedstrijd tot 69-63. Vooral dankzij rommelig spel van de thuisclub. Maar toen de concentratie weer terug was, speelde SPM Shoeters zich via ook goed spel van Stefan Wessels naar de overwinning: 91-78 en dus de eerste plaats in de competitie en thuisvoordeel.

Thuisvoordeel helptPlay-offs in het verleden lieten vaak zien dat de clubs met thuisvoordeel kampioen werden. Of dat dit seizoen ook voor Den Bosch geldt, moet later blijken.