Sport zondag: Etienne Bax derde in Frankrijk, Michael van Gerwen wint dartstoernooi Barnsley

12 april 2015 om 20:15
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met aandacht voor zijspancross en darts.
Geschreven door

Bax derde in GP FrankrijkZijspancrosser Etienne Bax is met zijn Letse bakkenist Kaspars Stupelis derde geworden in de Grote Prijs van Frankrijk, de tweede wedstrijd van het WK-seizoen.
In de stand om het WK staat de coureur uit Bergeijk derde met 82 punten.
Toernooizege Van GerwenMichael van Gerwen heeft het vierde Players Championship in het Engelse Barnsley zaterdag op zijn naam geschreven. De Gemondenaar was in de finale met 6-1 veel te sterk voor de Engelsman Adrian Lewis. 'Mighty Mike' begon het toernooi met een 6-2 zege op Luke Woodhouse 6-2. Daarna rekende hij af met Ross Twell (6-3), Jamie Lewis (6-3), Steve Beaton (6-1), Kevin Thomas (6-1) en Peter Wright (6-3). Tilburger Benito van de Pas sneuvelde in de kwartfinale, Bredanaar Jelle Klaasen een ronde eerder.
Negendarter Van de PasTilburger Benito van de Pas heeft zondag een negendarter gegooid. Dit deed hij tijdens het vijfde Players Championship in het Engelse Barnsley, tijdens zijn duel met de Duitser Max Hopp. Van de Pas reikte uiteindelijk tot de kwartfinale. Daarin was Jamie Lewis met 6-5 net te sterk. Ook Bredanaar Jelle Klaasen en Michael van Gerwen uit Gemonde sneuvelden zondag in de kwartfinale. Van Gerwen werd met 6-5 geklopt door Keegan Brown, Klaasen met dezelfde cijfers van wereldkampioen Gary Anderson.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.