Video

Vandaal slaat auto Tilburger kort en klein: 'Er is over geürineerd en er zitten bloedspetters op'

12 april 2015 om 14:29
nl
Hij wist niet wat hij zag toen hij zijn auto zag. De auto van Thijs de Groof uit Tilburg is compleet vernield. "Ik ben geen deskundige, maar ik ga er vanuit dat hij total loss is", aldus een geschrokken De Groof. "Dit is meer dan vandalisme, het is een actie van een waanzinnige."
Geschreven door

Rond middernacht hoorde Thijs geschreeuw. "Ik dacht dat het mensen waren die uit de stad terugkwamen, tot ik de buurvrouw hoorde roepen dat ik naar buiten moest komen."
Niks meer van overEn dan ziet Thijs dat zijn paar maanden oude Toyota Avensis compleet is geruïneerd. "Er zijn vier ruiten ingegooid, een flinke deuk in de achterklep en deuken in de motorkap. Ook is er een hakenkruis en whitepower ingekerfd. Er is overheen geürineerd en er zitten bloedspetters op."
Buurtgenoten hebben nog een man zien wegrennen. "Het was waarschijnlijk een actie van één persoon. Het is echt een waanzinnige geweest. Ik heb me natuurlijk afgevraagd of het iemand is die het op mij heeft gemunt, maar ik heb zowel zakelijk als privé geen conflicten."
Met open mond"Zelfs de politie schrok van hoe de auto is toegetakeld", vertelt de Tilburger. "Ze vertelden dat ze dit niet zo vaak zien. Je ziet nu af en toe fietsers stoppen die met open mond staan te kijken naar wat er nog van mijn auto over is."
Twee maanden geleden is de auto van de Groof stukgegaan en kocht hij de Toyota Avensis. "Ik heb toen nagedacht of deze auto het nog waard was om all risk te verzekeren. Ik heb het uiteindelijk niet gedaan. Dus in het ergste geval ben ik straks zo´n 6000 tot 7000 euro kwijt."
Dader vermoedelijk betrokken bij mishandelingDe politie denkt dat de man die de auto heeft vernield daarna een mishandeling heeft gepleegd. Op de Ringbaan West gooide een jongeman van ongeveer twintig jaar oud een stoeptegel naar twee meisjes die daar fietsten. Een van de meisjes raakte zwaargewond aan haar hoofd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.