Video

Tilburgse politiek wil opheldering van burgemeester over 'lijntjes' met motorclubs

12 april 2015 om 18:20
nl
De Tilburgse politiek is verrast door de uitspraken van burgemeester Peter Noordanus. De burgemeester suggereerde zaterdag in een interview met de Volkskrant dat er 'lijntjes' zijn tussen Tilburgse raadsleden en motorclubs. De gemeenteraad wil opheldering.
Geschreven door

Noordanus refereert in het interview aan het verbod op het dragen van motorhesjes in de binnenstad vorig jaar. “Dan zijn er lijntjes naar de gemeenteraad, raadsleden trekken hun mond open. Schande, roepen ze."
Man en paard noemenPvdA-fractievoorzitter Auke Blaauwbroek wil van Noordanus weten wie hij verdenkt van banden met motorclubs. “Je moet hier voorzichtig mee zijn, het kan verkeerd uitgelegd worden. Ik vind dat de burgemeester man en paard moet noemen.”
D66-fractievoorzitter Mieke Heuvelmans noemt de uitspraken van Noordanus ‘onduidelijk en onwenselijk’.
‘Waarom in krant lezen?’Linda Oerlemans van Voor Tilburg vindt dat de burgemeester de raad een verklaring schuldig is: “Het wekt angst en wantrouwen op in de politiek. En dat terwijl er al zo weinig vertrouwen is in politici.” Ze vraagt zich ook af waarom de raad niet vooraf geïnformeerd is. “Waarom moet ik dit in een krant lezen?”
De enige fractievoorzitter die mild is over Noordanus is Hans Smolders van Lijst Smolders Tilburg. “De media blaast het weer allemaal op, ik ga niet mee in deze hype.”  
CDA stelt vragenDe kwestie komt maandagavond  aan de orde tijdens de raadsvergadering, want het CDA heeft vragen ingediend voor het vragenuurtje in de gemeenteraad. “Dit kan niet in de lucht blijven hangen”, zegt fractievoorzitter Marcel van den Hoven.
De kans bestaat dat de discussie over de uitspraken van Noordanus ook achter gesloten deuren (in het presidium) wordt gevoerd. Onder meer de VVD en Voor Tilburg zijn daar voorstander van.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.