80-jarige uit Steenbergen loopt de marathon van Rotterdam uit, maar 'het ging moeizaam'

12 april 2015 om 20:10
nl
Even was er verwarring bij de organisatie van de 35e marathon van Rotterdam. Een 80-jarige deelnemer? Dat zal wel een foutje zijn. Maar Niek Slappendel (80) uit Steenbergen had zich niet vergist in zijn geboortejaar en kwam zondag glansrijk over de finish.
Geschreven door

In vijf uur tijd ruim 42 kilometer afleggen: je moet er maar aan gaan staan. En als 80-jarige is het al helemaal geen makkelijke opgave. Toch ging Slappendel er zondag voor.
MoeizaamHelemaal lekker ging het niet. "Moeizaam was het. Ik weet niet waar het aan lag. Vooral het laatste stuk was afzien", zegt Niek na zijn prestatie. "De vijf uur heb ik niet gered. De precieze tijd weet ik nog niet."
Toch mag de Steenbergenaar trots zijn op zijn deelname aan de marathon. Veel leeftijdsgenoten doen hem dat niet na. "Het was een geweldige ervaring. Het publiek van Rotterdam was fantastisch."
Sterallures Niek Slappendel moet alleen wel oppassen dat hij geen sterallures gaat krijgen. Want even waande hij zich een beroemdheid. "Mensen langs de kant riepen 'kom op, Niek'. Ik vroeg me af hoe ze mijn naam wisten. Later had ik pas door dat die naam op mijn shirt stond."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.