Staking verpakkingenfabriek Trimbach Bergen op Zoom weer voorbij, personeel stemt in met akkoord

13 april 2015 om 16:27
nl
Bij verpakkingenfabriek Trimbach in Bergen op Zoom is maandagmorgen gestaakt. Aan de actie kwam een eind toen het overgrote deel van het personeel instemde met een akkoord dat de vakbonden en werkgever afgelopen weekend hebben bereikt.
Geschreven door

De medewerkers eisten zekerheid over het behoud van hun baan nu hun moederbedrijf Smurfit Kappa Solid Board wordt overgenomen door de Duitse investeringsmaatschappij Aurelius. Ook bij de andere vijf verpakkingsbedrijven van Smurfit Kappa heeft maandagmorgen het werk plat gelegen.
Sociaal planDe bonden en Smurfit Kappa hebben met elkaar afgesproken dat er een goed sociaal plan komt, dat geldig is tot en met 2017. Ook zullen er dit jaar geen collectieve ontslagen vallen.
Verspreid over de zes fabrieken zouden door de overname 85 van de 630 banen verdwijnen. In het akkoord is nu afgesproken dat dit er in totaal maximaal twintig mogen zijn.
DozenproductieBij Trimbach in Bergen op Zoom wordt maandag niet meer gewerkt. Dinsdag hervat de ochtendploeg de dozenproductie.
Smurfit Kappa is een Ierse multinational op het terrein van dozen en verpakkingen. De zes bedrijven liggen verspreid over het land. Het gaat om massiefkarton- en kartonagefabrieken in Oude Pekela, Hoogkerk, Coevorden, Bad Nieuweschans en Bergen op Zoom.
Verkoop nog voor de zomerOp de vestigingen werken bij elkaar ongeveer 630 mensen. De voorgenomen verkoop aan de Duitse investeerder Aurelius vindt naar verwachting nog voor de zomer plaats.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.