Inwoners Hilvarenbeek kunnen weer voor alle diensten terecht op door brand getroffen gemeentehuis

13 april 2015 om 14:06
nl
De dienstverlening in het gemeentehuis van Hilvarenbeek draait weer op volle touren. Nadat een deel van het gemeentehuis vrijdag door brand werd verwoest, was die dienstverlening tijdelijk beperkt. In de ruimte met publieksbalies liep het bluswater toen langs de muren. Maandag is daar niets meer van te zien en kunnen burgers weer voor alle zaken terecht aan de balies.
Geschreven door

Vanaf maandag wordt nagedacht over hoe het getroffen gedeelte van het gemeentehuis weer moet worden opgebouwd.
Gespecialiseerde bedrijven begonnen dit weekend al met opruim- en herstelwerkzaamheden. Het beschadigde dak is met een zeil tijdelijk gedicht. Dit om te voorkomen dat door regen nog meer waterschade ontstaat. Ook moesten doorweekte stukken van het plafond en de vloerbedekking verwijderd worden.Ook de ICT'ers van de gemeente konden flink aan de bak. De servers stonden in het deel met waterschade, dus computer- en telefoonnetwerken moesten worden hersteld.
Vrijthof 11Zo'n vijftien tot twintig ambtenaren werken voorlopig vanuit een kantoorgebouw naast het gemeentehuis. Dat pand is ook eigendom van de gemeente.
Niet alleen ambtenaren, ook  papieren archieven zijn verplaatst naar Vrijthof 11. In de archieven zitten onder meer bouwdossiers en milieudossiers. Het gaat niet alleen om oude informatie, maar ook om lopende zaken waarvan de informatie nog niet is gedigitaliseerd.
VertragingHet feit dat dossiers de komende tijd niet altijd meteen voorhanden zullen zijn, kan leiden tot vertraging in de werkzaamheden, zo laat de gemeente weten. De gemeente Hilvarenbeek werkt alleen op afspraak en vraagt burgers de komende tijd die afspraken ruim op tijd te maken.
Burgemeester Ryan Palmen stelt maandag in een persverklaring: "Om 9.00 uur konden we onze deuren weer gewoon openen voor onze inwoners. Desalniettemin hebben de gevolgen van de brand de komende tijd nog wel hun weerslag op ons bedrijf. We vragen daarvoor begrip."
BijpraatsessieAlle medewerkers van de gemeente Hilvarenbeek werden maandagochtend om 8.30 uur bijgepraat over de stand van zaken na de brand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.