OM: broer wilde moordenaar van Rudi Schouten doden

13 april 2015 om 12:45 • Aangepast 21 november 2020 om 19:00
nl
Justitie verdenkt de broer van de 28-jarige Rudi Schouten uit Breda die begin deze maand werd omgebracht van poging tot moord op de vermoedelijke dader. Dat liet een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) maandag weten. Beide verdachten zitten nog vast.
Profielfoto van
Geschreven door

Rudi Schouten, een bekende van de politie, werd vrijdag 3 april op klaarlichte dag neergeschoten in de Cypresstraat bij winkelcentrum Tuinzigt en bezweek kort daarna aan zijn verwondingen. De politie hield dezelfde dag nog een 35-jarige man aan die wordt verdacht van de moord en van munitiebezit.
De 30-jarige broer van het slachtoffer zou tijdens de confrontatie bij het winkelcentrum hebben geprobeerd de 35-jarige man te vermoorden. Het was al bekend dat hij vastzat voor poging tot moord, maar justitie had nog niet bekendgemaakt op wie.
Hakbijl en priemTer plaatse vond de politie een hakbijl en een priem, maar het OM kan nog niet zeggen of de broer die wapens heeft gebruikt. Wat de moordpoging precies behelsde en of de 35-jarige man er verwondingen aan overhield, blijft vooralsnog onduidelijk. De woordvoerster van het OM wil wel kwijt dat de moordverdachte momenteel ‘gewoon in bewaring zit’ en dus niet op een speciale ziekenhuisafdeling ligt. Hij is dus in ieder geval niet ernstig gewond.
Het moordslachtoffer had diverse veroordelingen op zijn naam staan. Zo zat de 28-jarige Schouten zelf een celstraf uit voor poging tot moord, omdat hij in Breda op een huis had geschoten van iemand met wie hij ruzie had. Daarvoor zat hij vast omdat hij in de binnenstad met een slok op was ingereden op voetgangers en politiemensen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.