Actie voor grote beeldschermen in binnenstad Eindhoven bij kampioenswedstrijd PSV: ruim 2200 likes

13 april 2015 om 14:54
nl
In het centrum van Eindhoven moet zaterdag de kampioenswedstrijd van PSV tegen sc Heerenveen op grote beeldschermen te zien zijn. Daar pleiten de plaatselijke politiek en supporters van de Eindhovense club voor. Op Facebook is een petitie begonnen om de tegenstribbelende gemeente alsnog te overtuigen. Ruim 2200 fans steunen de actie door middel van een ‘like’.
Geschreven door

De actievoerders willen zoveel mogelijk likes verzamelen zodat burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven ‘er niet meer omheen kan’, zo laten ze maandag weten aan Omroep Brabant.
LEES OOK: Wel of geen kampioensschermen in Eindhoven voor PSV? Politieke discussie laait op
Veiligheid in gedingDe gemeente staat geen grote beeldschermen toe, omdat dit volgens haar tot te veel mensen in de binnenstad leidt. Daardoor zou de veiligheid van de mensen in het geding komen. De actievoerders, die liever nog even anoniem willen blijven, vinden dat een verwerpelijk argument.
Zij krijgen steun van coalitiepartij PvdA en oppositiepartijen VVD en LPF. Zij proberen het college van B en W te overtuigen om de zogenoemde ‘kampioensschermen’ alsnog toe te laten in de binnenstad. Dit is echter nog niet gelukt.
LEES OOK: De titel is er nog niet, maar de kampioensliedjes over PSV zijn er al wel
Verantwoordelijkheid nemenHet plaatsen van grote schermen in het centrum zou een positieve opsteker zijn voor diverse horecaondernemers. Zij balen dat het college geen vergunning wil verstrekken. Volgens hen is het plaatsen van schermen goed voor de stad Eindhoven. Zij en de politieke partijen verwijzen naar de vorige kampioenswedstrijden van PSV toen dat indertijd geen probleem vormde.
“Zij geven ook aan dat ze in de begroting rekening houden met de inzet van extra beveiligers. Voor ons blijkt hieruit dat ondernemers hun verantwoordelijkheid samen met de gemeente willen nemen”, aldus de VVD.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.