Twee jaar celstraf voor runnen drugslab Uden waarin twee mannen overleden

13 april 2015 om 15:10 • Aangepast 21 november 2020 om 18:59
nl
De 37-jarige John van der H. uit Roermond heeft maandag een celstraf van twee jaar gekregen. Dat is met aftrek van het voorarrest, maakte de rechtbank in Den Bosch maandag bekend. De Limburger was betrokken bij een xtc-laboratorium in Uden. In dat lab kwamen twee mannen om het leven na het inademen van drugsgassen.
Profielfoto van
Geschreven door

De mannen werden in april vorig jaar dood gevonden. Justitie vervolgde Van der H . voor het medeplichtig zijn aan het inrichten van het drugslab aan de Nijverheidsstraat. Ze eiste drie jaar celstaf.
De rechter vindt dat Van der H. niet kan worden aangerekend dat de mannen stierven in zijn lab. Daarom valt de straf lager uit dan de eis van drie jaar. Wel vindt de rechtbank dat de man uit Roermond medeplichtig is aan het runnen van het drugslab, waarin dus twee mannen dood gingen.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

Dood door giftige gassenDe Limburgers kwamen vermoedelijk om het leven door het inademen van giftige gassen van drugsgrondstoffen. Er stonden namelijk vaten met honderden liters chemicaliën in de Udense loods.
Van der H. werd in september aangehouden voor betrokkenheid bij het Udense drugslab. In zijn cel werd hij later ook aangehouden voor medeverantwoordelijkheid voor de dood van de mannen. Justitie zei later de man niet te kunnen vervolgens wegens gebrek aan bewijs.
'Pand was niet geschikt'De Limburger heeft altijd ontkend dat hij betrokken was bij het drugslab. Hij gaf wel toe dat hij het pand wilde inrichten als wietplantage. "Uiteindelijk ging dat niet door omdat het pand niet geschikt was", zo verklaarde hij eerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.