Video

Doodgeschoten man in Eindhoven is Tommie van der Burg (31) uit Best

13 april 2015 om 19:52 • Aangepast 21 november 2020 om 18:59
nl
De man die in zijn auto bij Hotel Eindhoven is doodgeschoten, is Tommie van der Burg uit Best. Dat bevestigt zijn advocaat Mark Nillesen aan Omroep Brabant. De 31-jarige man werd in de nacht van zondag op maandag doodgeschoten.
Profielfoto van
Geschreven door

De politie gaat er vanuit dat het slachtoffer inderdaad een 31-jarige man is, alhoewel zijn identiteit nog niet officieel is vastgesteld. Volgens de politie had het slachtoffer geen vaste woon- of verblijfplaats.
Hij verbleef op het moment van de schietpartij in ieder geval in Hotel Eindhoven. Het slachtoffer is een bekende van de politie.
Schietpartij Heesch en grote zoekactieVan der Burg werd twee maanden geleden veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf. Hij was betrokken bij een schietpartij in Heesch en werd veroordeeld voor verboden wapenbezit. Of hij ook daadwerkelijk geschoten had, kon niet bewezen worden. Van der Burg was in hoger beroep gegaan tegen zijn straf voor het verboden wapenbezit en wachtte die zitting in vrijheid af. Volgens advocaat Nillesen had hij het grootste deel van zijn straf ook al uitgezeten in voorarrest.
Een paar weken na de schietpartij werd Van der Burg gezocht op het parkeerterrein bij Van der Valk Hotel Vught. De politie hield toen een grote actie, maar de man wist te ontkomen. Op 9 juli vorig jaar werd hij alsnog gearresteerd.
Dodelijke schietpartij EindhovenDe man werd zondagnacht rond één uur in een auto bij Van der Valk Hotel aan de Aalsterweg onder vuur genomen en reed daarna tegen een bord. De auto kwam vervolgens op zijn kant terecht.
In eerste instantie gingen de hulpdiensten uit van een ongeluk. Toen er op kogelhulzen werd getrapt, werd duidelijk dat het om een schietpartij ging. Het slachtoffer leefde nog toen de eerste hulpdiensten arriveerden, maar overleed niet veel later. De daders zijn gevlucht.

Wachten op privacy instellingen...

Maandagmiddag rond halftwee is het lichaam van Van der Burg in een lijkwagen gedragen.
OnderzoekHet onderzoek is nog in volle gang. De recherche richt zich onder meer op de achtergrond van het slachtoffer. Ook wordt in het hotel onderzoek gedaan, met name op de kamer waar het slachtoffer verbleef.
De politie heeft inmiddels een aantal getuigen gesproken, maar is nog op zoek naar mensen die iets hebben gezien of gehoord. Ook tips van mensen die meer weten over de achtergrond van het schietincident zijn welkom.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.