Minder inbraken, straatroven en overvallen in Midden- en West-Brabant, wel toename in Roosendaal

13 april 2015 om 17:16
nl
Het aantal inbraken, straatroven en overvallen in Midden- en West-Brabant is in het eerste kwartaal drastisch teruggelopen vergeleken met dezelfde periode in 2014. Alleen in het politiedistrict De Markiezaten, onder andere omgeving Roosendaal, was er sprake van een stijging.
Geschreven door

Dat heeft de politie bekendgemaakt. Het aantal inbraken in het district De Markiezaten steeg in het eerste kwartaal van 2015 met 6 procent, van 329 naar 351 inbraken.
De politie vermoedt dat de inbrekers door de nieuwe snelweg A4 en de bestaande snelweg A17 het gebied gemakkelijker kunnen bereiken. Vooral Roosendaal is een geliefde plaats om in te breken.
Inbreker uit ZevenbergenIn tegenstelling tot de voorgaande maanden daalde het aantal inbraken in Moerdijk. De politie denkt dat de aanhouding van een Zevenbergenaar hiermee te maken heeft. Hij wordt verdacht van zeker veertien inbraken. Het werkelijk aantal ligt waarschijnlijk hoger, aldus de politie.
In het district Hart van Brabant, waar Tilburg en omgeving onder valt, daalde het aantal inbraken in het eerste kwartaal met 30 procent (van 647 naar 459 inbraken) vergeleken met dezelfde periode in 2014. In de gemeente Waalwijk halveerde het aantal inbraken: van 79 in 2014 naar 40 in 2015.
Breda en omgevingIn Breda en omgeving, dat onder het politiedistrict De Baronie valt, daalde het aantal inbraken in de eerste drie maanden met 13 procent, van 657 naar 570. Het hoge aantal inbraken in Oosterhout en Geertruidenberg van eind vorig jaar werd in het begin van 2015 teruggedrongen.
De politie is wel alerter op de toename van inbraken in de omgeving van Aalburg, Drimmelen en Woudrichem.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.