Stroomstoring op afdeling verloskunde en in operatiekamers Amphia Ziekenhuis Breda opgelost

13 april 2015 om 18:11 • Aangepast 21 november 2020 om 18:59
nl
Een deel van de locatie Langendijk van het Amphia Ziekenhuis in Breda heeft maandag last gehad van een stroomstoring. De problemen waren 's avonds rond halfzeven opgelost.
Profielfoto van
Geschreven door

Vanwege de storing konden er geen operaties worden uitgevoerd. De afdeling verloskunde had ook last van de storing.
'Instabiele situatie' Een woordvoerder sprak van 'een instabiele situatie van de stroomvoorziening'. Spoedgevallen werden geopereerd op de locatie Molengracht in Breda. Bevallingen waarbij apparatuur nodig was, weken uit naar het Bravis ziekenhuis in Roosendaal.

Wachten op privacy instellingen...

Noodaggregaat sloeg niet aanHet noodaggregaat van het ziekenhuis werkt alleen bij grote stroomuitval. Doordat er nog wel een bepaald voltage doorkwam, sloeg het aggregaat niet aan.
Het ziekenhuis weet inmiddels wat het euvel is. "Een kapotte schakelaar is de boosdoener", zo legt een woordvoerster uit.
Het ziekenhuis zegt het erg vervelend te vinden voor patiënten voor wie maandag een operatie gepland was. "Dat is toch al spannend genoeg en als het dan onverwacht niet doorgaat is dat erg vervelend. Daar is extra aandacht voor."
Geen patiënt op operatietafelHuisartsen konden een tijd lang het Amphia niet goed bereiken, doordat telefoons ook niet werkten. Dat had vervelende situaties op kunnen leveren als huisartsen spoedgevallen door hadden willen sturen naar het ziekenhuis.
Een andere gevaarlijk scenario dat zich had kunnen voordoen was als een patiënt op de operatietafel had gelegen tijdens de stroomuitval. Volgens de woordvoerster was dat gelukkig niet het geval.
Om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen gaat het Amphia de situatie goed evalueren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.