Video

Advocaat doodgeschoten Tommie van der Burg: 'Geen conflict of dreiging, dit is totaal onverwacht'

13 april 2015 om 18:48
nl
De schietpartij waarbij Tommie van der Burg uit Best zondagnacht werd doodgeschoten, kwam totaal onverwacht. Dat zegt Van der Burgs advocaat Mark Nillesen.
Geschreven door

"Ik ben geschokt", vertelt de advocaat. "Bij sommige mensen kun je dit verwachten, maar bij Tommie was dat zeker niet het geval", vertelt hij. Volgens de advocaat was Tommie niet verwikkeld in een conflict. "Er was geen directe dreiging", aldus Nillesen.
LEES OOK: Doodgeschoten man in Eindhoven is Tommie van den Burg (31) uit Best
Mark Nillesen stond Van der Burg bij toen hij werd verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij in Heesch. Van der Burg werd veroordeeld tot vijf maanden celstraf voor verboden wapenbezit. Of hij ook had geschoten, kon niet worden bewezen.
Van der Burg was in hoger beroep gegaan tegen zijn straf en wachtte dat proces in vrijheid af. Hij was daarom gewoon op vrije voeten. Volgens Nillesen had hij sowieso een groot deel van zijn straf al uitgezeten in voorarrest.
Dodelijke schietpartij bij Hotel EindhovenVan der Burg werd in de nacht van zondag op maandag doodgeschoten, terwijl hij in zijn auto zat. Van de daders is nog niets bekend. De politie is nog druk bezig met het onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.