Definitief geen grote beeldschermen in Eindhoven bij kampioensfeest PSV

14 april 2015 om 11:52
nl
Het gemeentebestuur van Eindhoven wil geen grote schermen in de binnenstad waarop de kampioenswedstrijd zaterdag van PSV te zien is. Dat laat het college dinsdag weten in antwoorden op raadsvragen.
Geschreven door

Een meerderheid van de gemeenteraad wil de schermen in de binnenstad wel, maar burgemeester en wethouders zien hier niets in. Coalitiepartij PvdA en de oppositiepartijen VVD en LPF probeerden het college van B en W te overtuigen om de schermen alsnog toe te laten.  
Eén dag De stuurgroep die de huldiging heeft voorbereid, wilde het liefst wedstrijd en huldiging op één dag. De stuurgroep wil in verband met veiligheid alleen een huldiging bij daglicht en de wedstrijd eindigt zaterdagavond pas laat. Daarom is de huldiging zondag.
Grote schermen op zaterdag zouden veel publiek naar de stad trekken, en dat zou op deze korte termijn niet te beveiligen zijn. Het feest verspreiden over twee dagen vraagt te veel van de hulpdiensten, schrijven B en W.
ProtestOp Facebook loopt al een petitie om de schermen mogelijk te maken. Inmiddels steunen ruim 5400 fans de actie door middel van een ‘like’.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.