Sport dinsdag: Hiljemark geblesseerd, Cocu genomineerd voor Rinus Michels Award, Derkx mist HWL

14 april 2015 om 12:50
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor: Oscar Hiljemark mist mogelijk kampioenswedstrijd, Phillip Cocu genomineerd voor Rinus Michels Award en Frederique Derkx te geblesseerd voor HWL.
Geschreven door

Hiljemark mist mogelijk kampioenswedstrijdPSV-middenvelder Oscar Hiljemark heeft de training dinsdag op krukken verlaten. Volgens PSV heeft de Zweed een tik op zijn kuit gehad. Hij is in het ziekenhuis geweest voor controle maar er kon niks gevonden worden. Het is nog onbekend of Hiljemark zaterdag inzetbaar is tegen sc Heerenveen, het duel waarin PSV de landstitel hoopt binnen te slepen. "We bekijken de situatie van dag tot dag", aldus de club.
Nominatie voor CocuTrainer Phillip Cocu van PSV is voor het eerst genomineerd voor de Rinus Michels Award voor de beste trainer van het seizoen. Cocu gaat op 15 mei tijdens het Nederlands Trainerscongres de concurrentie aan met Peter Bosz (Vitesse), Ron Jans (PEC Zwolle), Fred Rutten (Feyenoord) en Ruud Brood (NEC). Alle hoofdtrainers uit het betaald voetbal bepalen zelf wie ze de beste van het afgelopen seizoen vinden. De prijs is een initiatief van vakblad De Voetbaltrainer en wijlen Rinus Michels zelf.
Derkx mist HWLFrederique Derkx van Oranje Zwart mist de Hockey World League van 20 juni tot en met 5 juli in het Belgische Brasschaat. De verdedigster heeft last van een lichte hernia. Derkx kampt al langer met klachten, maar kan ondanks de blessure wel hockeyen. Zolang haar club Oranje Zwart nog kans heeft op de titel, speelt ze gewoon mee in de competitie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.