Jeugdzorg: jongen die vader neerstak op Koggeplein Tilburg met spoed uit huis geplaatst

14 april 2015 om 13:25
nl
De minderjarige jongen die maandagavond zijn vader neerstak op het Koggeplein in Tilburg, is met spoed uit huis geplaatst. De licht verstandelijk gehandicapte jongen is overgebracht naar een veilige en geheime plek.
Geschreven door

Dat zeggen Bureau Jeugdzorg en de William Schrikker Stichting dinsdag. De jongen was tot maandag niet bij Jeugdzorg bekend.
Vader weer thuisDe jongen is 14 jaar oud. Hij heeft een lichte verstandelijke beperking. Hij stak rond kwart voor acht 's avonds zijn vader neer. De man is gewond met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij is inmiddels weer thuis.
Jeugdzorg kreeg maandagavond een melding van de politie. De jongen is opgevangen en onderzocht. Omdat hij een lichte verstandelijke beperking heeft, is hij overgedragen aan de William Schrikker groep. Dat is, zegt Monica Kooij van Jeugdzorg, een veilige plek. Daar wordt gekeken wat er met de jongen moet gebeuren.
JustitieDe William Schrikker groep is een landelijke instelling voor gespecialiseerde jeugdzorg. Ad Veen van de William Schrikker Groep legt uit dat de jongen met spoed uit huis is geplaatst. "Hij verblijft in een instelling, waar hij niet weg kan."
Het Openbaar Ministerie onderzoekt of de jongen strafrechtelijk vervolgd wordt. "Zo niet", stelt Veen, "dan zal de William Schrikker Groep in een civiele procedure begeleiding van de jongen en zijn familie afdwingen."
Raad voor de KinderbeschermingDe Raad voor de Kinderbescherming legt uit wat er na de arrestatie van de jongen is gebeurd. "De Raad ontving van de politie een melding van deze zaak. De Raad heeft met spoed een maatregel bij de kinderrechter gevraagd en gekregen waarbij de jongen op een veilige plek is geplaatst", vertelt een woordvoerder.
Volgende stap is verder onderzoek. "In deze situatie doet de Raad verder onderzoek naar de omstandigheden van de jongen en zijn thuissituatie om daarna advies uit te brengen over hulpverlening, maar ook met betrekking tot het delict."
"De uitvoering van de kinderbeschermingsmaatregel wordt door de WSG gedaan die aan de Raad rapporteert hoe het met de jongen gaat zodat de Raad zijn advies kan uitbrengen aan het OM."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.