Video

FNV Metaal houdt actie langs het hek bij DAF Eindhoven met lunchpakketten

14 april 2015 om 14:55
nl
De onderhandelingen voor een nieuwe cao in de grootmetaal zitten muurvast en dat willen de vakbonden laten weten aan hun leden. Daarom hield FNV Metaal dinsdag een actie bij DAF Trucks in Eindhoven om de medewerkers van de vrachtwagenfabriek te informeren over de stand van zaken.
Geschreven door

De vakbond hield de actie langs het hek van DAF aan de Geldropseweg, omdat ze geen toestemming zou hebben gekregen om op het fabrieksterrein te komen. Met een hoogwerker werden lunchpakketten voor het personeel over het dubbele hek getild.
WerktijdenEr zijn nu drie onderhandelingsronden tussen vakbonden en werkgevers geweest, maar die hebben niet tot een resultaat geleid. Het personeel van DAF vindt een van de belangrijkste punten de onregelmatige werktijden. In rustige tijden wordt personeel vaker naar huis gestuurd. Hierdoor ontstaan onderuren die in drukke tijden moeten worden weggewerkt.
Volgens de medewerkers wordt dit volledig door DAF bepaald, hebben ze geen stem in het opnemen van snipperdagen en wordt er geen rekening gehouden met hun privéleven.
Eerder deze week verhoogde DAF Trucks voor de tweede keer in korte tijd de vrachtwagenproductie naar 174 trucks per dag. Het aantal orders neemt snel toe.
Vierdaagse werkweekDe vakbond wil daarom vierdaagse werkweken waarmee de wensen van werknemers en de behoefte aan flexibiliteit bij de werkgevers beter zijn te regelen.  
FNV Metaal houdt deze maand een groot werktijdenonderzoek in de metaalsector. Verder eist de bond loonsverhoging van drie procent, met een minimum van 900 euro voor iedereen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.