Zes vrouwen bevallen in het geheim in 2014, meldt Fiom in Den Bosch

14 april 2015 om 15:07
nl
26 vrouwen hebben afgelopen jaar in Nederland hun kind afgestaan ter adoptie. Zes van hen deden dat onder geheimhouding, in dat geval wordt de identiteit van de moeder afgeschermd. Dat blijkt uit de dinsdag gepubliceerde jaargegevens van Fiom, een Bossche instantie die hulp verleent bij ongewenste zwangerschap. De organisatie begeleidt nagenoeg alle vrouwen in Nederland die afstand (willen) doen van hun pasgeboren kind.
Geschreven door

In 2014 klopten zo'n driehonderd zwangere vrouwen aan bij Fiom, voluit 'Federatie van instellingen voor ongehuwde moeders'.
Cijfers wijken niet af95 van hen waren van plan hun kind ter adoptie af te staan, 26 van hen deden dat ook echt, van wie zes anoniem. Voor zover bekend besloot de rest het kind toch zelf op te voeden of het (tijdelijk) in een pleeggezin te laten plaatsen. Deze cijfers wijken niet veel af van voorgaande jaren.
De organisatie heeft sinds begin dit jaar de website Zwangerwatnu.nl. Daar kunnen zwangere vrouwen online hulp krijgen als ze niet weten wat ze moeten doen. “Zo'n driehonderd vrouwen hebben tot nu toe het hele hulpprogramma op de site doorlopen'', zegt Fiom-directeur Rineke van Kessel.
LEES OOK: Mogelijk ook in Breda straks vondelingenkamer
VondelingenkamerAan de Markt 45 in Oudenbosch werd maandag de eerste vondelingenkamer van Brabant geopend. De kamer is in een gedeelte van het woonhuis van de Oudenbossche bakkersfamilie Nagelkerke gekomen.
In de vondelingenkamer, ook wel babyluikje genoemd, kunnen moeders anoniem om hulp vragen of hun pasgeboren baby's achterlaten. "Voor vrouwen in nood die naar de kamer komen, staat er een hulpverleenster klaar'', liet Barbara Muller van de stichting vrijdag weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.