Studentenkamers nog altijd het goedkoopst in Tilburg, Eindhoven heeft duurste kamers in Brabant - Omroep Brabant

Studentenkamers nog altijd het goedkoopst in Tilburg, Eindhoven heeft duurste kamers in Brabant

14 april 2015 om 15:32
nl
Wie op zoek is naar een betaalbare studentenkamer in Nederland, is komend studiejaar in Tilburg aan het goede adres. Van alle steden in ons land zijn de studentenkamers in Tilburg het goedkoopst. Voor een kamer betalen studenten daar gemiddeld 319 euro per maand. Dat blijkt uit onderzoek van ‘Kamers In Nederland’. Een gemiddelde kamer in Nederland kost ongeveer 463 euro per maand.
Geschreven door

De kamers in Amsterdam zijn veruit het duurst. Daar betalen studenten gemiddeld 515 euro per maand voor een kamer. Daarna volgen Arnhem met 433 euro, Utrecht met 398 euro, Nijmegen met 368 euro en Eindhoven met 367 euro. Daarmee is Eindhoven de stad in Brabant met de duurste studentenkamers.
Naast het prijzenverschil is ook de variatie in de grootte van studentenkamers groot. Zo zijn er kamers die slechts vijf vierkante meter groot zijn, terwijl de grootste kamer maar liefst 26 keer zo groot is.
Verhouding mannen en vrouwenRuim 68 procent van de studenten die een kamer heeft is vrouw. Een verklaring daarvoor heeft Kamers in Nederland niet. “Het zou kunnen dat mannen minder snel op zichzelf gaan wonen en daarom het internet niet gebruiken voor een zoektocht naar een kamer”, laat ze weten.
Het aantal studenten in Nederland stijgt tot 2020 met 54.000. De meeste studenten trekken naar Amsterdam, Rotterdam of Utrecht. Van alle Brabantse gemeenten steeg de huur van een studentenkamer het hardst in Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.