Bijzondere schets van DAF-strandauto op rommelmarkt gevonden en aan DAF-museum geschonken

14 april 2015 om 17:41 • Aangepast 25 april 2020 om 02:16
nl
Michel Oprey, een autoliefhebber pur sang, heeft op een rommelmarkt in Italië enkele jaren terug een originele DAF-schets op de kop getikt van de auto-ontwerper Michelotti. Hij heeft die aan het DAF-museum in Eindhoven geschonken. Het museum is er erg blij mee, want het is de enige in zijn soort. "Een unieke vondst met grote museale en historische waarde", zo zegt Geert Vermeer van het museum.
Geschreven door

Het gaat om een schets van de DAF Kini, de strandauto waarin de koninklijke familie jarenlang heeft rondgereden bij het zomerverblijf in Italië. Het DAF-museum heeft de auto zelf ook in de collectie. De schets uit 1965 komt erbij te hangen.
WaardeWat de waarde van zoiets is, is volgens Vermeer moeilijk te zeggen. "Het heeft vooral een grote museale waarde. Het is geen Rembrandt. Het is echt voor de liefhebber."
Michel Oprey wil niet kwijt voor welk bedrag hij de schets heeft gekocht in Italië. De staat van het werkje is goed. "Het is iets gekreukt, dus we gaan hem wel glad laten strijken. Volgende week moet hij klaar zijn", aldus Vermeer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.