Slachtoffers rampvlucht MH17 op 17 juli opnieuw herdacht: vliegtuigramp dan één jaar geleden

14 april 2015 om 18:55
nl
De slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 worden op 17 juli opnieuw herdacht. Dat staat in een brief van het kabinet. Het vliegtuigdrama in Oost-Oekraïne is dan een jaar geleden.
Geschreven door

De nabestaanden verenigd in de Stichting Vliegramp MH17 organiseren in Nieuwegein een plechtigheid, op dezelfde plek waar eerder bijeenkomsten in verband met rampvlucht MH17 zijn geweest.
De rijksoverheid, Slachtofferhulp Nederland en Stichting Arq Impact ondersteunen de Stichting Vliegramp MH17 bij de herdenking. De kosten zijn voor het Rijk. Bij de vliegramp kwamen op 17 juli vorig jaar kwamen alle 298 inzittenden van de Boeing 777 om het leven, onder wie vijftig Brabanders.
LEES OOK: Weer persoonlijke spullen van slachtoffers vliegramp MH17 gevonden in Oost-Oekraïne
Twee slachtoffers niet geïdentificeerdVanaf woensdag hoopt de repatriëringsmissie haar werkzaamheden op de crashsite te hervatten. "De inschatting is dat veertien werkdagen nodig zijn om praktisch alle nog aanwezige menselijke resten te bergen'', staat er in de brief. Het identificatie-onderzoek in Hilversum en op het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zal niettemin vermoedelijk nog maanden duren. Twee slachtoffers zijn nog steeds niet geïdentificeerd.
De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is druk doende met het onderzoek naar de toedracht. Een rapport wordt in oktober 2015 verwacht. De getuigenoproep aan iedereen met informatie over de toedracht van de crash heeft volgens justitie ruim driehonderd reacties opgeleverd 'waarvan tientallen bruikbare'.
ZIE OOK: Justitie onderzoekt publicatie gelekte foto's MH17-stukken
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.